Een zelfzorggeneesmiddel is een eenvoudig medicijn dat zonder recept verkocht mag worden.

Wij zijn een gecertificeerde drogisterij en beschikken over een uitgebreid zelfzorgassortiment met onder andere: pijnstillers, hoestdranken, neussprays, anti-diarree middelen, laxeermiddelen, anti-reisziekte, en smeersels tegen spierpijn of pijn na kneuzingen.

Een zelfzorgproduct gebruik je wanneer je de ernst van je kwaal zelf kunt overzien, zoals bij een verkoudheid of eerstegraads brandwond. Je weet dan uit ervaring welke maatregelen je moet nemen. Het zelfzorggeneesmiddel ondersteunt de zelfgenezende herstel van je lichaam. Ook als je vaker dezelfde klachten hebt, kunnen zelfzorgmiddelen gebruikt worden, hoewel je dan ook jezelf moet afvragen of het wel nodig is dat je dit product zo vaak gebruikt. Of dat er misschien een oorzaak is waardoor de klacht ontstaat.
Om weer gezond te worden en te blijven zal jezelf initiatief en verantwoordelijkheid moeten nemen. Vervolgens kun je dan een beslissing nemen: bijvoorbeeld het voornemen om meer rust te nemen en te ontspannen, meer te bewegen of gezonder te eten. Daarnaast zou je in sommige gevallen een zelfzorg(genees)middel kunnen gaan gebruiken die je lichaam helpt te herstellen. Ga wel bij twijfel en als de klachten verergeren of regelmatig terugkeren altijd naar je huisarts.

Voor vragen bent u van harte welkom in onze winkel. Ons gediplomeerd personeel voorziet u graag van advies. 

 

Gekwalificeerd personeel
Bij ons is altijd voldoende gekwalificeerd personeel aanwezig om de klanten te adviseren
Alleen gediplomeerde drogisten en assistent-drogisten mogen advies geven over zelfzorggeneesmiddelen en zelfzorg. We proberen hierbij zo duidelijk mogelijk te zijn en ons advies op de situatie van u af te stemmen, zodat de zelfzorggeneesmiddelen zo veilig en correct mogelijk worden toegepast. Essentieel hierbij is uiteraard dat er op onze winkelvloer altijd een drogist of assistent-drogist voor advisering aanwezig is.

Waarom certificeren?
De bedrijven en organisaties in het Centraal Bureau Drogisterijen vinden het belangrijk dat de geneesmiddelenverkoop in de drogisterijbranche op een verantwoorde manier gebeurt. In elke drogisterij moet de consument kunnen rekenen op dezelfde kwaliteit en deskundigheid. Daarom streeft het CBD ernaar om alle drogisterijen te certificeren. Door uw winkel te certificeren, werkt u volgens een officieel erkend kwaliteitssysteem. De kwaliteit wordt bewaakt door regelmatige controles vanuit PCO zodat het niveau constant blijft. Het certificeringssysteem is een totaalpakket van maatregelen om een veilige verkoop van geneesmiddelen te waarborgen. Daaronder valt niet alleen het diploma, maar bijvoorbeeld ook de nascholing, om kennis up-to-date te houden, en de kassacheck. Inmiddels is meer dan 70% van de drogisterijen gecertificeerd en dat aantal stijgt nog steeds. Door deel te nemen aan de certificering, houdt u samen met PCO de vinger aan de pols, zodat ook op de lange termijn de kwaliteit van uw geneesmiddelenverkoop gewaarborgd blijft.
 

DROGISTERIJ POELSMA

Dennenlaan 52
1161 CS Zwanenburg
Nederland

020 49 777 04
info@drogisterijpoelsma.nl


Openingstijden:

Maandag
12.30 - 18.00

Dinsdag
08.30 - 18.00

Woensdag
08.30 - 18.00

Donderdag
08.30 - 18.00

Vrijdag
08.30 - 18.00

Zaterdag
08.30 - 17.00

Zondag
Gesloten
Christina Aguilera
Replay
Escada